(Nederlands) Schermen voor een goed doel

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

bannerV15

Schermvereniging Vívás vierde in 2015 zijn vijftienjarig lustrum. In het kader van ons lustrum organiseerden wij in 2016 een supportactie voor één van onze leden, Kaya Leijenhorst. Kaya’s ziekte kan inmiddels mogelijk genezen worden met een radicale, nieuwe therapie, het is echter wel een kostbare procedure. Wij waren blij dat  wij een bescheiden steentje konden bijdragen aan Kaya’s deelname aan de medicijn-trial ter bestrijding van zijn ziekte.

We zijn inmiddels twee jaar verder maar wij willen dit nuttige initiatief voortzetten met de ondersteuning van het werk van de stichting Spieren voor Spieren. Als het idee aanslaat dan hopen wij er een jaarlijk terugkerend evenement van te maken.

Onze vereniging is opgericht in januari 2000. De naam, Vívás (spreek uit vie-vasj), is een zeer toepasselijk begrip uit het Hongaars, dat letterlijk vertaald ‘het schermen’ betekent.

Als vereniging zijn wij een voortzetting van Zaal ‘Joska Makk’, een vereniging die ruim 20 jaar lang een begrip in Baarn was. Het ontijdig overlijden van maître Makk in 1999 was aanleiding tot een heroprichting van de vereniging in een sterk gewijzigde vorm.

Voortbouwend op een lange traditie in het Baarnse, geven wij de mogelijkheid om op recreatief niveau te schermen. Als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS), afdeling KNAS-Midden Nederland, stimuleren wij het schermen ook in wedstrijdverband te beoefenen.

De vereniging telt ongeveer 80 leden variërend in leeftijd van 7 tot 70 jaar. In dat opzicht zie je ook binnen onze vereniging dat schermen een sport voor alle leeftijden is.

Onze leden komen uit het Gooi en Eemland en naast Baarn hebben wij nevenvestigingen in Amersfoort (sinds 2013) en Hilversum (sinds 2015).

(Nederlands) LVB networks

(Nederlands)

LVB Networks

ClubCollect

Verzorgt de contributie-inning voor onze vereniging. Ook voor die van u?

Schermen& Coaching & clinics

Onderricht in schermen op floret, sabel en degen, clinics en workshop in het Gooi, Eemland en omgeving Onderricht in schermen op floret, sabel en degen, clinics en workshops in het Gooi, Eemland en omgeving.

Newsletter

Tweets