(Nederlands) Onze wereldrecordpoging – de uitslag

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De wedstrijd is inmiddels achter de rug en gezien de reacties die we gehad hebben hebben jullie allemaal een leuke dag gehad. Het tijdschema liep niet helemaal zoals we verwacht hadden, maar goed we liepen maar een uur uit. In totaal hebben 89 schermers (tellend voor het wereldrecord) aan de dag meegedaan. Of we het wereldrecord inderdaad als gevestigd mogen neerzetten is nog even afwachten. We (en dat is de organisatie, de twee officiële getuigen en de stewards die rondliepen) moeten nu alle materiaal gaan bundelen (videoverslag, foto’s en alle papierwerk) en toesturen aan de Guinness World Record. Die laat ons dan binnen een paar maanden weten of we een record hebben of niet.

Wat we jullie nog schuldig zijn is een officiële uitslag. En daar is helaas, helaas een schoonheidsfout in  het hele geheel geslopen. Zowel in de eerste ronde als in de tweede ronde is een fout gemaakt bij het berekenen van de uitslagen van die poules die met drie equipes bezig waren. Om de poules met drie en vier equipes vergelijkbaar te maken deel je voor de uitslag het aantal gewonnen door het aantal geschermde partijen. En daar is het fout gegaan. Bij alle poules is het aantal door iedereen geschermde partijen consequent op drie gezet (ook bij de poules van drie equipes waarbij je maar twee partijen schermt). Gevolg is dat de equipes uit deze poules te laag zijn uitgekomen in de uitslagen van rondes 1 en 2.

Doordat we door het strakke tijdschema niet toekwamen aan het ter controle publiceren van de uitslagen is dit ook niemand opgevallen. Het eerste protest kwam pas binnen toen het tableau al een paar minuten aan de gang was. De wedstrijdleiding stond toen voor de keuze om of  het tableau te stoppen, opnieuw te gaan rekenen,  en dan weer aan te vangen of de wedstrijd in de toen staande samenstelling van het tableau af te schermen. Omdat we toen al een half uur op schema achterliepen is eensgezind besloten om door te gaan met de wedstrijd. Stoppen had een vertraging van een half uur tot een uur betekend. Onze excuses aan die equipes die hierdoor benadeeld zijn, we gaan hier van leren.

Het gevolg is dat de onderstaande uitslag er rommelig uitziet:

  • De uitslag van ronde 1 is niet gerangschikt op sterkte, maar op volgorde van inschrijving. De indices voor winstpartijen (V/M) en treffersald0 (TD-TR) zijn wel correct aangegeven in de uitslag.
  • In de uitslag van ronde 2 zijn de indices eveneens correct weergegeven. Echter de verdeling over manche A (de acht sterkste equipes) en manche B is op basis van de ongecorrigeerde uitslagen. Ook de plaatsing van de 16 equipes die doorgegaan zijn naar het tableau is op basis van de ongecorrigeerde uitslagen. Alleen de laatste 5 teams zijn nu op basis van de gecorrigeerde uitslagen gerangschikt.
  • Het tableau is verschermd op basis van de ongecorrigeerde uitslag van de eerste twee rondes met de acht equipes van manche A voor plaatsen 1 t.e.m 8 en de sterkste 8 equipes van manche B voor plaatsen 9 t.e.m. 16.
  • In de finale van het tableau is één van beide equipes gediskwalificeerd omdat zij in strijd met de regels van het GWR een schermer in het equipe hadden opgesteld die reeds in een ander equipe geschermd had. Het DT heeft besloten het team conform het reglement te diskwaliceren.

(Nederlands) LVB networks

(Nederlands)

LVB Networks

ClubCollect

Verzorgt de contributie-inning voor onze vereniging. Ook voor die van u?

Schermen& Coaching & clinics

Onderricht in schermen op floret, sabel en degen, clinics en workshop in het Gooi, Eemland en omgeving Onderricht in schermen op floret, sabel en degen, clinics en workshops in het Gooi, Eemland en omgeving.

Newsletter

Tweets